2010/12/04
Aleksandrikook
Koostis:
Põhi:
2 dl suhkrut
5 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
200 g võid
1 muna
Täidis:
3 dl vaarikamoosi
Glasuur:
4 dl tuhksuhkrut
3 sl vett
vaarika või aroonia mahla
Valmistamine:
Sega kuivained omavahel, lisa toasoe või. Näpista segu puruseks. Lisa muna ja sega kiiresti ühtlaseks.
Rulli tainas küpsetuspaberil ahjuplaadi suuruseks (30 x 25 cm).
Küpseta koogipõhja 175-kraadises ahjus umbes 15 minutit.
Lõika soe põhi kaheks ja määri üks pool vaarikamoosiga. Tõsta teine tükk peale. Lõika kook kandilisteks tükkideks ja lase jahtuda.
Sega tuhksuhkur veega ja värvi aroonia- või vaarikamahlaga roosaks. Määri märja noa abil kookidele.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment