2010/12/05
Kaneelisaiakesed
Kaneelisaiakesed
Vajad:
0,5l piima
50g pärmi
...2dl suhkrut
1 muna
0,5 tl soola
200g võid
800-900g jahu
1 tl kardemoni
1 muna määrimiseks
Täidiseks:
100g võid
100g suhkrut (tegelikult panin veidi rohkemgi)
3 tl kaneeli
Valmistamine:Hõõru
pärm 1 spl suhkruga vedelaks. Soojenda piim käesoojaks (37 kraadi) ja
lisa pärm. Sega hulka ka pool jahu kogusest ( 400g). Pane nüüd taigen
sooja 20 minutiks kerkima. Mina soojendan korraks ahju soojemaks ja
panen taigna nõu sinna (umbes 50 kraadiga). Kui taigen on juba veidi
kerkinud sõtku hulka ülejäänud jahu (400g), lahtiklopitud muna,
suhkur,sool,kardemon ja pehme või. Peale sõtkumist pane taigen uuesti
kerkima, umbes 30 minutiks. Kerkinud taignast vormi 2 piklikut pätsi ja
rulli umbes 1 cm paksuseks. Määri peale sulatatud või ja raputa
kaneelisuhkruga. Keera taigen rulli ja lõika umbes 1-1,5 cm kettad.
Määri saiakesed lahtiklopitud munaga ja küpseta 200 kraadi juures umbes
20-30 minutit, kuni saiad hakkavad kergelt pruunistuma
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment