2011/10/08

Õunapärg




Taigen: 1/4l piima, 25g pärmi, 50g suhkrut, 1/2tl soola, 1/2tl peenestatud kardemoni või 1/2tl sidruni riivitud koort, 75g võid või margariini, 400-450g jahu.
Täidis: 3sl sulavõid, 75-100g suhkrut, 1tl kaneeli, 4sl hakitud pähkleid, riivsaia või kaerahelbeid, 1/2 kg õunatükke. Määrimiseks muna, pealepuistamiseks tuhksuhkrut.

Pärm hõõrutakse 1tl suhkruga vedelaks, lisatakse maitseained, sulatatud või pehme rasvaine ja jahu. Sõtkutakse taigen ja lastakse kaetult soojas kohas kerkida. Taigna võib teha ka eelkergitusega.
Kerkinud taigen rullitakse õhukeseks ja neljakandiliseks, määritakse sulavõiga, peale puistatakse kaneeli ja suhkru segu, hakitud pähkleid, riisaia või kaerahelbeid, kaetakse väikeste õunatükkidega, keeratakse rulli ja taignaserv pigistatakse kokku. Õunarull asetatakse võitud plaadile pärjakujuliselt, liitekoht vastu plaati, lastakse kerkida, määritakse peale munaga ja küpsetatakse keskmise kuumusega ahjus 40-50 minutit. Jahtunud pärjale puistatakse tuhksuhkrut.

No comments:

Post a Comment