2010/12/04

Aleksandrikook


Koostis:
Põhi:
2 dl suhkrut
5 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
200 g võid
1 muna
Täidis:
3 dl vaarikamoosi
Glasuur:
4 dl tuhksuhkrut
3 sl vett
vaarika või aroonia mahla

Valmistamine:
Sega kuivained omavahel, lisa toasoe või. Näpista segu puruseks. Lisa muna ja sega kiiresti ühtlaseks.
Rulli tainas küpsetuspaberil ahjuplaadi suuruseks (30 x 25 cm).
Küpseta koogipõhja 175-kraadises ahjus umbes 15 minutit.
Lõika soe põhi kaheks ja määri üks pool vaarikamoosiga. Tõsta teine tükk peale. Lõika kook kandilisteks tükkideks ja lase jahtuda.
Sega tuhksuhkur veega ja värvi aroonia- või vaarikamahlaga roosaks. Määri märja noa abil kookidele.

Punase sõstra kook


Punase sõstra kook
50g suhkrut
100g võid
25g jahu
60g kartulijahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl vanillisuhkurt
2 muna
sobivaid marju
Sulata
või ja lase sellel jahtuda. Sega kõik taignaks vajalikud ained kaussi
kokku, lisa margariin ja lahti klopitud munad. Sega õrnalt. Määri vorm
võiga ja kalla taigen vormi. Puista peale marju.Küpseta 175 kraadi juures 30 minutit